LOPENDE EXPOSITIES| Home | Agenda | Museum | Het Station | Educatie | Contact

Lopende exposities

 

De permanente expositie, zie museum-collectie.

Dinsdag en donderdag 10.00 - 12.00 en van 13.30 - 16.00 uur
Woensdag 13.30 - 16.00 uur
Vrijdag 13.30 - 16.00 uur (tot 17:00 gedurende de zomermaanden)

 

 

 

Expositie werken Paul J.P. Boers in Goors Historisch Museum
Vanaf 3 april is er in het Goors Historisch Museum een expositie met werken van Paul Boers. Hij won eind 2016 met een pasteltekening de eerste prijs in de door het museum georganiseerde schilderwedstrijd. Dit vanwege het 100e geboortejaar van Bert Haanstra, met het thema van een van zijn films: Panta Rhei (Alles Stroomt).

In zijn vroegste jeugd was Paul (Oldenzaal - 1956) al bezig met tekenen. Dit kwam voor een groot gedeelte door zijn vader Johan, die voornamelijk een zondagsschilder was.
Langzamerhand ontwikkelde zich bij Paul het schilderen en tekenen als een echte hobby. Ook omdat hij meerdere materialen ontdekte: behalve schilderen met olieverf ook het gebruik van acrylverf, pastels en aquarelverf. Zijn schilderijen werden in de jaren zeventig populair bij anderen die zijn werk ontdekten. Paul schilderde veel huisdieren, bloemen en landschappen. Bij collega’s waren met name zijn watermolens gewild.

In de jaren tachtig ontstond de mogelijkheid te exposeren. Waaronder in de Goorse bibliotheek, een verpleeghuis en restaurants De Broeijerd in Enschede en De Hoofdige Boer te Almen. 
Met een kopie van De Kantklosster van Jan Vermeer won Paul in diezelfde periode de vierde prijs in een landelijke schilderwedstrijd van het copierbedrijf Nashua.

Eind jaren ’80 was het mogelijk samen met een aantal andere kunstenaars een succesvolle expositie te houden in Sheffield (Engeland). Dit door bemiddeling van Arjen Hoogervorst, docent van de indertijd populaire schilderacademie De Basis te Diepenheim.

Door de jaren heen volgden regelmatig diverse opdrachten.
De expositie in het Goors Historisch Museum is van 3 t/m 28 april.
Op zondag 9 april en op Koningsdag 27 april is het museum extra open van 14.00 - 16.00 uur.